Hortensiaweg in Paterswolde

De tijdelijke woning die is aangeboden door de NAM na schade aan mijn koopwoning door de bodemdaling en aardbevingen.

In de ochtend van 20 april 2015 wordt mijn inboedel uit de opslag door Mast Verhuizingen naar de tijdelijke woning in Paterswolde gebracht. Ik word pas tegen de middag gebeld en kom in Paterswolde aan als de verhuizers van Mast Verhuizingen al bezig zijn.
De tijdelijke woning in Paterswolde is totaal uitgeleefd en stinkt enorm naar uitwerpselen. Ook liggen er resten van afgekloven botten en vuil. De nog aanwezige kasten zijn aangevreten. De deur en het hang- en sluitwerk van de garage deugt niet. De elektriciteit in de meterkast is levensgevaarlijk aangelegd.
De verhuizers van Mast Verhuizingen verbazen zich erover dat mijn inboedel ertussen moet staan. Er is mij verteld dat het pand ruime tijd door twee grote honden bewaakt is terwijl er geen toezicht op was. Janny Teunissen-Mulder van de NAM komt pas in de middag en beaamt dat deze tijdelijke woning niet schoon en bewoonbaar is. Mijn aquariums worden door Mast Verhuizingen opnieuw meegenomen met de belofte deze bij te vullen en te verzorgen.
Mijn inboedel blijft er nog bijna een week staan. Ik ga weer terug naar het NH Hotel in Groningen.