Nieuws

Home
Links
Aardbevingen nieuws

Een hoofdpijndossier voor alle betrokken
Het laatste nieuws over de gaswinning en aardbevingen leest u bij RTV Noord. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot rechtszaken, aardbevingsschade, aardbevingen, gaswinning, de NAM, minister Kamp en meer.
rtvnoord.nlDossier Aardbevingen
De berichtgeving in Dagblad van het Noorden over de aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning.
dvhn.nlHet Verdwenen Groningen
Dagblad van het Noorden inventariseert hoeveel boerderijen, huizen en andere gebouwen als gevolg van de gaswinning verdwijnen. Het Rijk, de provincie en gemeenten houden dat niet bij. De NAM beschikt over informatie maar deelt deze niet. Daardoor ontbreekt een waarheidsgetrouw beeld. Onder de naam Het Verdwenen Groningen bouwt de krant een openbare database met gebouwen die zijn gesloopt.
hetverdwenengroningen.nlGronings Perspectief
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat onderzoek doen naar hoe Groningers de aardbevingsproblematiek in hun provincie beleven. Het onderzoek, dat de titel ‘Gronings Perspectief’ draagt, wordt uitgevoerd in samenwerking met de GGD Groningen en de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente Groningen. Het onderzoek vindt plaats in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen, de Groninger gemeenten, de provincie Groningen en de Veiligheidsregio.
nu.nlProvincie Groningen
De provincie is ook onderdeel van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), een samenwerkingsverband waar ook het Rijk en de gemeenten toe behoren. De NCG richt zich op schadeherstel en het aardbevingsbestendig maken van huizen, gebouwen, wegen en dijken de komende jaren.
provinciegroningen.nl

Landelijk nieuws

Groningen verdwijnt en polder verschijnt
De bevingen in Groningen treffen ook historische gebouwen. Dat aardbevingen als gevolg van gaswinning in de provincie Groningen schade toebrengen aan gebouwen was al meer dan duidelijk. Dat deze bevingen ook ‘schade’ toebrengen aan het landschap wordt tegenwoordig meer en meer zichtbaar: huizen, boerderijen, scholen en monumenten worden door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) opgekocht en gesloopt. Een overzicht van het aardbevingen nieuws in het NRC.
nrc.nlScheuren in Groningse gebouwen veroorzaken scheuren in de ziel
Het zal nog lang duren voordat het vertrouwen van de getroffen Groningers in de overheid is hersteld. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) trekt zich terug uit de afwikkeling van de schade die in Groningen is aangericht door aardbevingen. Dit werd tot nu toe gedaan door het Centrum Veilig Wonen, een uitvoeringsinstantie van de NAM. Een overzicht van het aardbevingen nieuws in de Volkskrant.
volkskrant.nl'Nog meer dan duizend gasbevingen in Groningen'
De provincie Groningen moet tijdens het leegpompen van de gasvelden rekening houden met nog eens 1100 aardbevingen, waaronder een aantal zware. De zwaarste wordt volgens berekeningen 4.4 op de schaal van Richter. De provincie krijgt naar verwachting nog dertien zware bevingen met een kracht tussen de 3.0 en 4.0 te verwerken. Een overzicht van het aardbevingen nieuws in het Algemeen Dagblad.
ad.nlImagoschade de provincie Groningen
Een onafhankelijke onderzoekscommissie moet kijken hoeveel imagoschade de provincie Groningen heeft door gaswinning en een verhoogde kans op aardbevingen. De Groningse commissaris van de Koning Max van den Berg zei eerder al dat hij een compensatiefonds wilde opzetten. Een overzicht van het aardbevingen nieuws op nu.nl.
nu.nlOorzaak aardbevingen in Groningen
Gaswinning veroorzaakte op 16 augustus 2012 een aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter in Loppersum. Deze aardbeving duurde langer en was sterker dan eerdere bevingen. Daarom besloot het kabinet om de gevolgen van de aardbevingen te onderzoeken. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wint aardgas, onder andere uit het Groningerveld. Dit is het grootste gasveld in Nederland. Er zijn hier 20 plekken waar de NAM aardgas uit de grond haalt. De gaswinning veroorzaakt tegenwoordig zo’n 50 aardbevingen per jaar.
rijksoverheid.nl

Constructie tussen de bedrijven en de overheid

Arjen Lubach weet in 'Lubach op zondag' de constructie tussen de bedrijven en de overheid ludiek maar perfect uit te leggen.
Lubach op zondag (29-01-2017)

Uw website op GasSchande.nl?

Mist u een nieuwsitem op deze website of kunnen wij u van dienst zijn met een toelichting of advies? Neem contact met ons op.